Olof Röhlander

Intervju med Olof Röhlander

- Hur länge har du föreläst?
Professionellt har jag gjort det sen 2005, även om jag redan innan dess föreläste så var det 2005 som jag tog steget fullt ut och sen dess har jag föreläst på heltid. Från början var det mera sporadiska uppdrag när den föreläsare som kunden egentligen ville ha inte kunde komma. Nu har hösten 2010 i princip varit fullbokad, jag blev årets föreläsare 2009 och blivit flera kunders förstaval istället så det har helt klart gått åt rätt håll kan man säga.

- Vad handlar dina föreläsningar om?
De handlar om att hitta glöden, självförtroendet och modet att våga göra det du behöver göra för att få det som du tänkt dig. De handlar om att komma förbi sin egen värste fiende, som i många fall är oss själva och våra rädslor, vår självbild och de hinder som inte finns. Mina föreläsningar berör också det här med förändringar – är de ett hot eller en möjlighet? De handlar om att rätt attityd är viktigare än rätt resurser, att allt är träningsbart och att det du fokuserar på får du mer av.

- Vad vill du att åhörarna ska få ut av att lyssna på dig?
Jag vill framför allt ge energi och motivation och styrka för att lättare kunna hantera kommande förändringar och utmaningar. Kan jag dessutom ge några genomtänkta tips som ger en bättre attityd och ett annat perspektiv på ett problem eller utmaning och som istället förtydligar målen så är jag nöjd. Sen vill jag gärna att man ska få skratta lite och få fylla på batterierna en stund. Många ger och ger på sina jobb och behöver få lite tillbaka ibland också.

- Vad gör dig unik som talare?
Jag tror att min inre glöd och att jag brinner så mycket för mina ämnen och hur man når ut till en publik gör mig lite unik på ett sätt. Många håller föredrag samtidigt som en massa andra saker medans jag fokuserar allt på att bli en så bra föredragshållare som möjligt. Kanske gör den här passionen också att mina föredrag sticker ut lite från mängden. Jag drivs av drömmen att skapa ”det perfekta föredraget”, det är en inspirerande vision att jobba mot även fast man såklart aldrig når dit.

- Vilka är det som efterfrågar dig?
Det är både lite mindre och större företag såväl som kommuner och landsting som kan vara inne in en förändringsprocess eller bara har sin årliga kickoff eller kundträff där man vill ha hjälp med att höja blicken mot framtiden och skapa ny energi och glädje mot nya mål.

- Brukar du få några särskilda omdömen eller kommentarer av dina åhörare, i så fall vilka?
Jag får på ett ödmjukt sätt ändå lite stolt få säga att omdömena har varit väldigt positiva. En återkommande kommentar är att det har varit både roligt, inspirerande och lärorikt samt att det kändes som att jag talade till just dem. Då blir jag väldigt glad!

Stort tack Olof, och lycka till framöver!

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund