Mike Florette

Intervju med Mike Florette

Hur länge har du föreläst?
– Jag höll tal och föreläsningar om rymden och Apolloprogrammet redan som liten pojk i slutet av 60-talet. Jag ville nämligen bli statsminister, föreläsare eller astronaut så på den vägen är det. Under 90-talet turnerade jag runt som artist och efter föreställningarna kom det in företagsledare i logen och bad om coachning och råd, inga autografer. Cheferna ville veta hur de själva kunde bli bättre på att tala, roa och framträda. Mötena med företagsledarna ledde fram till att jag skrev två böcker. Jag utvecklade mina scenframträdanden till rena föreläsningar där jag kunde vara både roliga och informativ med ett innehåll, syfte och mål. I föreläsningarna, seminarierna och utbildningarna fick jag sen användning av mina högskoleutbildningar i retorik, psykologi, coachning och ledarskap.

Vad handlar dina föreläsningar om?
– Jag vill få till ett lärande i hur man motiverar, inspirerar och utvecklar andra. Mina hjärteämnen spänner från retorik, kommunikation, ledarskap, motivation till ren och skär arbetsglädje! Jag brinner för många saker vilket gör att jag har ett brett spektrum av ämnen. Min och Lisbet Duvringe ́s senaste bok handlar om hjärnan och hur den fungerar. Vi skriver om hur man kan använda modern hjärnforskning för att få ett rikare, roligare och mer kreativt arbetsliv. Du ska kunna gå med ett leende på läpparna till ditt arbete. Hjärnforskningen visar på betydelsen av vår egen inställning och attityd för att skapa det vi vill åstadkomma. Men jag pratar även om jämställdhet och mångfald som är viktiga för framtiden och gynnar oss alla. Tilliten och ledarskapet är så viktig för oss alla för att nå mål.

Vad vill du att åhörarna ska få ut av att lyssna på dig?
– De ska kunna gå från sitt nuläge till ett nyläge genom att jag i föreläsningarna coachar dem och ger dem empowerment dvs kraft att själva komma vidare till sina önskningar och mål. De skall känna sig delaktiga, få ett lärande och vara fyllda av glädje och inspiration för att börja tänka på nytt sätt. Våra 60 000 tankar om dagen är oftast samma gamla tjatiga tankar som dagen innan och det ger inga nya resultat! Om jag kan få mina åhörare att börja byta ut en bråkdel av de tankarna så kommer förändringar att ske, det är en stark drivkraft hos mig. Jag vill hjälpa människor att fokusera på lösningar, skaparkraft och de ska få skratta under tiden. De ska lämna min föreläsning med en skön känsla i både knoppen och kroppen!

Vad gör dig unik som talare?
– Jag kliver in i andras perspektiv och har ett lösningsfokus istället för en problemorientering. I föreläsningarna kombinerar jag humor, kunskap och seriositet. Publiken får både skratta så de kiknar och bli djupt eftertänksamma. För att få till ett lärande använder jag hela spektret av känslor. Med 30 år i artistbranschen har jag en tränad förmåga att skapa tillit och kan kommunicera med alla grupper. Jag är uppdaterad och drar inte runt på gamla grejer utan min kunskap grundar sig i den allra senaste forskningen och utbildning. Jag förbereder mig noga, lär mig om företaget så jag vet vilka jag skall tala för och i vilket sammanhang. Jag har koll på vilken värdegrund som företaget eller organisationen jobbar efter. Jag har författat böcker i de ämnen jag föreläser i och jag kan göra mina föreläsningar lika obehindrat på engelska som på svenska. Jag är professionell och totalt dedikerad.

Vilka är det som efterfrågar dig?
– De som har drivkraft nog att vilja tänka nytt, känna nya känslor för att nå sina och företagens önskade mål och samtidigt vill ha kul på vägen. För alla som behöver skratta och lära sig om motivation för att få nya handlingar i sitt liv garanterar jag en seriös ton och massa skratt. Jag välkomnar chefer,företag,medarbetare och alla åldrar från alla branscher till en befriande föreläsning med mig.

Stort tack Mike, och lycka till framöver!

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund