Christian Wass

Intervju med Christian Wass

Hur länge har du föreläst?
– I snart tre år.

Vad handlar dina föreläsningar om?
– Mina föreläsningar tar avstamp i den förändringsresa jag kastades in i via en olycka för 18 år sedan. Utifrån de lärdomar jag gjort både privat och i näringslivet hjälper jag företag och organisationer att skapa en mer förändringsberedd arbetsmiljö. Dessutom fungerar mina föreläsningar som inspiration i vardagen eftersom jag pratar om allas vår inneboende kraft att hantera, ibland väldigt tuffa, händelser i livet.

Vad vill du att åhörarna ska få ut av att lyssna på dig?
– Jag vill att åhörarna skall lämna mina föreläsningar med en positiv känsla och ett antal konkreta verktyg att omedelbart använda i vardagen. Att de skall tänka: ”Kunde han så kan jag.”

Vad gör dig unik som talare?
– Att jag via mina självupplevda erfarenheter har en obestridlig trovärdighet och alltid når fram med mitt budskap. När jag ställer mig framför en publik går jag inte in i en roll utan är en helt vanlig kille som människor kan relatera till.

Vilka är det som efterfrågar dig?
– Framförallt företag som står inför eller befinner sig mitt i en förändringsprocess men även organisationer som är förutseende och vill ha hjälp med att skapa en arbetsmiljö bättre rustad att möta förändringar. Vidare får jag mycket uppdrag som inspiratör och varumärkesbreddare vid konferenser och kundevent.

Brukar du få några särskilda omdömen eller kommentarer av dina åhörare, i så fall vilka?
– Den absolut vanligaste kommentaren jag får är att jag fått människor att reflektera och tänka till ordentligt. Det händer ganska ofta att jag får mail flera månader efter en föreläsning där folk berättar hur jag via mina verktyg haft en direkt påverkan på deras vardag, vilket är en häftig känsla.

Stort tack Christian, och lycka till framöver!

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund