Alexander Holmberg

Intervju med Alexander Holmberg

Hur länge har du föreläst?
Av och till har jag föreläst sedan 2001.

Vad handlar dina föreläsningar om?
Om varför jag valt att leva trots min uppväxt och att alla dina erfarenheter kan bli en gåva till dig själv och andra.

Vad vill du att åhörarna ska få ut av att lyssna på dig?
Jag vill att de ska ge sig själva nya val och se att det finns en kraft att ta olika perspektiv, och att det är möjligt att behålla motsägelsefulla perspektiv. Utveckling handlar väldigt ofta om att våga se hur det ser ut på andra sidan. Det är något jag alltid har med mig.

Vad gör dig unik som talare?
Jag stage-divar, fast bara i mitt inre. Jag visar på att det går att vara stark och sårbar på en och samma gång. Här och nu.

Vilka är det som efterfrågar dig?
Allt från skolor, kyrkor, bokförlag, styrelsegrupper till ledarskapsutbildningar, internutbildningar, företag, myndigheter.

Brukar du få några särskilda omdömen eller kommentarer av dina åhörare, i så fall vilka?
Intressant fråga! Faktiskt. Väldigt ofta får jag en direkt återkoppling, men efter några veckor, brukar det ramla in generösa återkopplingar. När föreläsningen landat och de som lyssnat upptäcker att de fått med sig något, in i sin egen vardag. Det är de bästa omdömena. Återkopplingen kommer de tillfällen åhörarna har gjort en inre resa och reflekterat över sina egna val och relationer på riktigt, då är de berörda och säger att det var fantastiskt. De gör egentligen jobbet själva, jag bara guidar dem till områden de sällan tänker på och som de mår bra av att tänka på. Allt som egentligen handlar om oss själva tycker vi om att lyssna på, vi projicerar upplevelsen på talaren, och säger att hon eller han var strålande. Men någonting har börjat, ett frö har börjat gro. Det är inte jag som gör det, jag är bara en dörrmatta till ett nytt rum genom att jag berättar om mitt liv.

Värdeord som jag fått från deltagare;
-intensiv -engagerad -passionerad -kreativ -penetrerande -orädd -pushande/utmanande -ifrågasättande -aktiv -öppen -snabb -multinivåtänkande -utforskande – driven – Provocerande

Stort tack Alexander, och lycka till framöver!

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund