Tomas Bacoccoli
 • Skriv ut

Tomas Bacoccoli

Tomas Bacoccoli har startat tidningar och jobbat med TV, Radio och nätet i 12 länder. Han har föreläst om kommunikation och kreativitet över hela Sverige och i Europa sedan 2005. Tomas var också VD för RAB (den kommersiella radions branschorganisation), vice VD och Försäljningsdirektör för MTG Radio samt Vice Intäktsdirektör för MTG Sverige.

Med ett visionärt ledarskap, starkt kulturbyggande och passionerad stil lyckades han vända branschens inställning till radio, från negativ till positiv och från oprofessionell till kreativ.

Efter 20 år i mediebranschen, varav 14 inom Kinnevik, i ledande positioner, föreläser Tomas Bacoccoli på heltid om kommunikation och trender. Utöver sitt föreläsande skriver han krönikor i diverse affärstidningar samt har sin egen blogg, Blogoccoli, på dagensmedia.se. Han utbildar också i presentationsteknik. Dessutom sitter Tomas i Advisory Board för Ciceron Group AB, en brand experience byrå.

Som enda säljorganisation någonsin inom radio låg han bakom att MTG Radio mottog priset för Sveriges Bästa Säljorganisation inom Media 2008 och en andra-plats i Sveriges Bästa Säljorganisation (alla branscher) 2009. Tomas har också startat Tidningen Metro i bl. a. Rom, Milano, Boston och Montreal samt suttit i ett antal styrelser inom MTG.

Tomas är passionerad och inspirerande och lämnar inga åhörare oberörda. Han signum är att han inspirerar och startar kreativa processer för individer och organisationer. Verktyget han lämnar efter sig är gnistan som behövs för att påbörja ett arbete. Att lyssna på Tomas och inte bli förälskad i kommunikation är i stort sett omöjligt. Många beskriver också kreativa rus efter att de lyssnat på Tomas. Han talar inte till dig, han talar med dig och om dig.


Tomas kartlägger hur allt förändras snabbt, men påminner dig också om de saker som faktiskt inte förändras. Vikten av att förstå hur människor fungerar, vikten av att beröra och hur man säkerställer att man har en historia att berätta.

Tomas Bacoccoli föreläser om bl. a.

HUR DU FÅR MÄNNISKOR ATT GÖRA DET DU VILL ATT DE SKA GÖRA

Vad är det som fått människor att säga och känna ”wow” genom alla tider och hur kan du få dem att göra det idag och framåt? En sak är säker, det du gör idag kommer inte funka imorgon. Vad du gör och hur du gör det är inte längre viktigt i en värld där alla gör samma sak på ungefär samma sätt. Du behöver något som urskiljer dig, du behöver ett ”varför”, det som får människor göra, tänka, känna och köpa det du vill att de ska göra, tänka, känna och köpa. På en timme, kommer Tomas förändra ditt sätt att se på världen, var den är på väg och hur du kommer behöva agera för att leda förändringen, istället för att bli ett offer för den.

Sagt om Tomas
”Tomas Bacoccoli är världens bästa kategorirepresentant för Guldägget. Han gillar kärlek, är alltid kortfattad och bjuder på musik.”

”Tomas tog oss igenom ljudets resa, vilken betydelse det haft och vilken potential det finns för framtidens varumärken. Tankeväckande och inpirerande.”

“Tomas föreläsningar har en intellektuell nerv samtidigt som Tomas är flexibel och engagerat närvarande hela tiden. Detta i kombination med hans sympatiska framtoning gör hela föreläsningen kanonbra!”

Språk
Svenska – engelska – italienska

Nyckelord i samband med Tomas Bacoccoli

Kommunikation, trender, presentationsteknik, inspiration, förändring, beröra, kreativitet, internet, musik, ordet wow, anatomi, psykologi, kunskap, marknadsföring, försäljning, ljud, företagskultur, organisationsförändringar, föreläsare, talare

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund