Samuel Brissman
 • Skriv ut

Samuel Brissman

Samuel Brissman är författare till boken ”Helikopterrånet – Inifrån”. Han är serieentreprenören som bestämde sig för att satsa på affärsidéer inom miljö och hållbar utveckling.

2009 var han vd för ett vindkraftsbolag med trettio anställda. Då hände det ingen kunnat förutse: En av de närmaste medarbetarna grips och döms för deltagande i det spektakulära värdedepårånet i Västberga – för att ha flugit den omtalade helikoptern.

”Det första jag tänkte var: Herregud! Säg inte att det är han! Vad gör jag nu? Och finns det något jag kan och bör göra? Beväpnad polis rusade in och sökte igenom kontoret, sedan var det dags för veckor av återkommande förhör av bolagets samtliga anställda, till och med våra kunder förhördes. Det var självklart både tidskrävande, skadligt för vårt varumärke och mentalt påfrestande för alla involverade.” (Citat från Samuel Brissman)

”I alla framgångsrika företag händer saker förr eller senare! Kanske inte i denna skala, men det som inte dödar härdar. Media ringde ned oss i flera månader. Vi vände vinden till en möjlighet och blev mer sammansvetsade än innan helikopterrånet.” (Citat från Fredrik Svensson, projektchef).

Samuel Brissman föreläser om bl. a.

Att som företagsledare landa utan stjärtrotor – i HELIKOPTERRÅNETs kölvatten

Detta är en föreläsning om att leda företag och organisationer också när det blåser, att hantera krissituationer och balansera intressen i konflikt genom dialog och ökad kommunikation. I den inspirerande föreläsningen ”Att landa utan stjärtrotor” kan du lära dig hur du kan hantera krissituationer, minimera deras konsekvenser och undvika de värsta fällorna när mediedrevet går.

I föredraget balanseras eftertanke och reflektion med humor och sprudlande energi. Samuel Brissman berättar om sina lärorika erfarenheter: Hur han som företagsledare hanterade den turbulens som uppstod i helikopterrånets kölvatten och hur han som medmänniska reagerade i händelseförloppet och efteråt. Du får chansen att lära dig att samtala och kommunicera som ledare, att skapa och använda konkreta verktyg i dramatiska förändrings- och utvecklingsskeden i företag och organisationer.
Hur handskas du med besvärliga människor och situationer? Vad gör du när du misstänker att en medarbetare kan vara på ”glid”, före och efter?
När det smäller: Hur ta hand om situationen och de människor som berörs? Hur motivera medarbetare att agera och prestera även när det gungar? Hur kommunicerar vi inåt och utåt? Vad säger vi, du eller jag, när journalisterna ringer och andra intressenter vill veta…? Lär dig att se varningstecken och att agera, innan det är för sent. Lär dig att ta de svåra samtalen och hantera besvärliga situationer.

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Samuel Brissman

Ledarskap, krishantering, motiverande samtal, dialog, kommunikation, mediahantering, coaching, utvecklingsarbete, föreläsare, talare

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund