Petra Lundström
 • Skriv ut

Petra Lundström

Petra Lundström är närings och hälsoexpert med en fil kand i fysiologi och en fil mag i nutrition. Hon doktorerar vid Karolinska Institutet samtidig som hon är sakkunnig i idrottsnutrition vid Riksidrottsförbundet.

Petra är Sveriges enda idrottsnutritionist; diplomerad av Internationella Olympiska Kommitéen. Hon har den unika kombinationen av både en gedigen teoretisk och praktisk utbildning bland annat som certifierad fystränare.

På ett enkelt och underhållande sätt talar hon om samspelet mellan kropp och hjärna och hur det påverkar vår hälsa. Genom att förstå vad som styr hunger och mättnad, dygnsrytmen och hur det är relaterat till stress lär hon åhörarna enkla knep om hur man kan förbättra sitt allmänna hälsotillstånd, nödvändigt för prestation.

Petra Lundström menar att vi under hela livet genomgår förändringar och en hälsosam tillvaro ska ses ur ett större perspektiv där kost, sömn och fysisk aktivitet är de viktigaste hörnstenarna.

Petra arrangerar tillsammans med Elitidrottsavdelningen, Riksidrottsförbundet, det första Internationella mötet om idrottsnutrition.

– Hur mäter och tolkar du resultat av kroppssammansättning?
– När ska utövaren äta protein för att förbättra både träningseffekten och    återhämtningen?
– Hur påverkar kosttillskott hälsa och prestation?

Vid detta möte får du svar på dessa och andra angelägna frågor inom idrotts-nutrition från internationella forskare. Läs mer här!

Den internationellt erkända kursen Isak ger dig handfasta kunskaper om hur du mäter kroppssammansättning.

Petra Lundström föreläser om bl. a.
MÖTET TAR OCKSÅ UPP INTRESSANTA FRÅGOR SOM:
– När och hur ska utövaren dricka för att prestera optimalt?
– Hur minskar utövaren vikt utan att förlora muskelmassa?
– Matens effekt på hjärnan och prestation.
– Idrottsnutritionist – ett framtida yrke för dig?

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Petra Lundström

Hälsa, idrott, nutrition, fysiologi, stress, övervikt, kost, föreläsare, utbildare, talare, aptitreglering, dygnsrytm, mag och tarmkanal-immunförsvaret- allergi, rätt mat, stress i organisationen, muskelfysiologi, prestation, dieter, diabetes typ II, det hälsosamma åldrandet, hormoner och hälsa, sömn.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund