Peter Wahlbeck
 • Skriv ut

Peter Wahlbeck

Hallänningen Peter Wahlbeck är verkligen en allkonstnär. Han är komiker, föreläsare, författare, konstnär, skådespelare och manusförfattare.

För svenska folket slog Peter Wahlbeck igenom redan 1990 i tv-serien Smash. Sedan dess har han synts i många sammanhang men han kanske är mest känd som en gudabenådad ståuppare och för att ha skapat sitt ”für alle”-humor- koncept.

Som ståuppare har han varit verksam sedan 1988 och har gjort mer än 1000 uppträdanden land och rike runt. Peters mål är att publiken ska åka med på en fantasiresa och inspireras och tycka livet är kul när han går av scenen. Peter Wahlbeck jobbar stenhårt för att inte vara förutsägbar, vilket ofta är en ståuppares dilemma.

I sitt både roliga och tankeväckande föredrag ”Vad är en hållbar utveckling” vill Peter Wahlbeck skapa en plattform för fortsatta självstudier, som han uttrycker det. Peter informerar om ett mer öppet tänkande. Människors utveckling i sitt dagliga arbete och fritid påverkas negativt där stress inte är anpassat för människan, utan vi är känsliga varelser som byggt upp ett samhälle vi inte trivs i. Lyx och överflöd framställs som målet på framgång och vi luras in i en framtid baserad på konsumtion och slöseri, vilket också drabbar djuren. Istället måste vi människor börja samarbete och diskutera mer för att vi ska kunna förändra vårt beteende, menar Peter Wahlbeck.

Peter Wahlbeck föreläser om bl. a.
INSPIRATION FÜR ALLE – En stå upp föreläsning om livet konsten och miljön.

Nyckelord i samband med Peter Wahlbeck

Ståuppare, standup, hållbar utveckling, stress, underhållare, föreläsare, talare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund