Nisse Simonson
 • Skriv ut

Nisse Simonson

Nisse Simonson är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare. Nisse som tidigare var kirurg i mer än 35 år bestämde sig en dag för att göra något nytt. Han började föreläsa! Och nu hjälper han tusentals människor varje år att få ett bättre liv.

Nisse Simonson pratar om hjärnan, han menar att vi styr vår hjärna men också tvärtom. Han pratar om hjärnans behov av energi för att kunna sköta systemet, se till att vi är friska och så vidare. Men vi styr också hjärnan via våra tankar. Det gäller att intala sig positiva saker som att man är glad, tycker om livet, trivs med sig själv och så vidare. Hjärnan kommer att gå med på det och på sätt blir livet enklare och ljusare.

När Nisse går upp på scenen ser han till att hans många erfarenheter och djupa kunskap når ut till åhörarna på ett underhållande och kul sätt. Han använder sig gärna av bilder och exempel tagna direkt ur livet. Andra frågor Nisse diskuterar är varför vi svenskar är så sjuka trots att vi har bra sjukvård, en sund livsstil överlag och dessutom lever länge. Nisse menar att tankarna påverkar vårt immunsystem och att hjärnan styr många fler områden i våra liv än vad vi tror som till exempel hur vi upplever vår tillvaro. Det gäller att ta makten över hjärnan och styra in den på rätt spår.

Nisse Simonson har även skrivit böckerna ”Hjärnbruk” och ”Hjärnvägar”, han har medverkat i Fråga doktorn och många fler tv-program. Nisses föreläsningar berör, förändrar och garanterar en rolig stund.

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Nisse Simonson

Föreläsare, hjärnan, förändringar, attityder, författare, talare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund