Ljubo Mrnjavac
 • Skriv ut

Ljubo Mrnjavac

Ljubo Mrnjavac är för många mest känd som en av de respektingivande “drakarna” i tv-programmet Draknästet, där entreprenörer får försöka sälja in sina affärsidéer till erfarna riskkapitalister.

Men Ljubo är mer än så, han har en gedigen bakgrund som entreprenör.

Redan som 17-åring startade han sitt första företag. Sedan har han byggt upp och drivit snabbmatskedjan: Pölsemannen I mer än 15 år. 2002 sålde han företaget till Danmarks största företagskoncern: Tulip Food Company. Idag äger Ljubo Mrnjavac, tillsammans med Greg Dingizian riskkapitalbolaget Scandinavian Cap som i huvudsak riktar sig till entreprenörer med invandrarbakgrund.

Han är även vd för Rosengård Invest – ett riskkapitalbolag som investerar i företag som är drivna av entreprenörer med utländsk bakgrund.

Ljubo Mrnjavac föreläser om entreprenörskap – om konsten att starta och driva ett företag, motgångar eller utmaningar och om ledarskapsrollen – att vara VD mm. Ett efterfrågat tema är: ”Vägen att lyckas i Sverige” och hur vi borde ta tillvara på kvinnor med invandrarbakgrund när det gäller entreprenörskap. Ämnen som ligger Ljubo varmt om hjärtat.

Ljubo brinner för entreprenörskap och har en lång och intressant erfarenhet att dela med sig av till sin publik.

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Ljubo Mrnjavac

Entreprenörskap, företagsamhet, företag, affärer, affärsidéer, ledarskap, chefskap, framgång, säljare, sälj, säljmotivation, säljretorik, säljförtroende, säljledning, kvinnor och entreprenörskap, utanförskap, Pölsemannen, entreprenörer med invandrarbakgrund, talare, investera, riskkapital, Rosengård, Draknästet, föreläsare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund