Laila Bagge Wahlgren
 • Skriv ut

Laila Bagge Wahlgren

Laila Bagge Wahlgren föddes i Lund och växte upp under lite hårdare förhållanden, något som lagt grunden för hennes styrka och envishet, att aldrig ge upp utan alltid resa sig upp och fortsätta gå trots motgång.

Hon har själv lärt sig branschen den hårda vägen och genom sin drivkraft startade hon sin karriär i underhållningsbranschen tidigt och det bidrog till att hon gjorde egen karriär som soloartist i Japan.

Laila är låtskrivare, sångerska, manager och TV-profil, många känner säkert igen henne från Idol-juryn men hon har även medverkat i ”Let’s Dance” och ”Made in Sweden” som gick ut på att guida och vägleda nya svenska stjärnor till toppen, alla programmen sändes på TV4. Laila Bagge har bl.a. arbetat som talangscout för Sony BMG i New York och skrivit låtar till artister som Céline Dion och Maya, hon skapade även popgruppen Play som sålt närmare en miljon album. Laila leder idag två företag i musik och media branschen tillsammans med kompanjonerna Anders Bagge och Andreas Carlsson, de grundades 2007.

I sina föreläsningar talar Laila Bagge Wahlgren om entreprenörskap, företagsamhet och PR, ämnen hon integrerar i berättelsen om sin egen uppväxt och resa genom livet. Kontentan av hennes föreläsningar är att allt är möjligt och att man måste försöka tänka utanför fasta ramar, hon menar på att om man vill vinna här i livet så måste man också ta chansen och våga, man får inte vara rädd för att misslyckas om man vill nå framgång. Laila tror på att hålla fokus framåt och inte fästa så stor vikt vid motgångarna man möts av, acceptera, lär något från det och fortsätt vidare framåt.

Hon talar om värdet av goda kontakter och ett bra nätverk. I egenskap av den entreprenör och kreativa människa har hon kommit att skapa smycken som hon marknadsförde genom att själv bära under direktsändningarna i Idol på TV4.

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Laila Bagge Wahlgren

Entreprenör, entertainment, envishet, manager, PR, styrka, sångerska, talangscout, talare, föreläsare, underhållningsbranschen.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund