Jonas Olson
 • Skriv ut

Jonas Olson

Jonas Olson arbetar som coach, medlare, föreläsare och inspiratör inom personlig utveckling.

Han hjälper människor inom alla olika samhällsgrupper, åldrar, kön och yrkeskategorier att komma i kontakt med andra genom att lära dem mer om deras grundläggande mänskliga behov.

Jonas är internationellt certifierad coach och har även flera utbildningar i kommunikation och medling inom Non Violent Communication. Han är även utbildad i Open Space (demokratisk mötesform), kostkunskap, styrketräning och som personlig tränare.

Jonas Olson är en spännande föreläsare och engageras ofta av organisationer såsom Nike, Tandsköterskeförbundet och Sveriges Annonsörer.

Jonas Olson föreläser om bl. a.
VAD ÄR DET VI VILL SÄGA…EGENTLIGEN?
Hur vi kommunicerar påverkar oss dagligen i det stora och det lilla. Sättet vi kommunicerar på påverkar alla våra relationer, relationen till oss själva och kvaliteten på våra liv.

Upplever du ibland att sättet du kommunicerar på inte ger dig det resultat du vill se? Brukar du ibland bli irriterad på folk i din omgivning för att de inte lyssnar på det du säger? Har du någon gång gjort ett misstag på jobbet och spenderat resten av dagen med att säga till dig själv att du inte är tillräckligt kompetent? Säger du, då och då, saker som du ångrar i efterhand?

VAD ÄR ANLEDNINGEN TILL DET? VAD ÄR DET DU VILL SÄGA EGENTLIGEN?
Ju bättre vi kan förstå oss själva och andra desto lättare blir det att välja ett sätt att kommunicera som (ger oss det vi vill ha) skapar kontakt och goda relationer – oavsett om det handlar om arbete, vänner eller i kärleksrelationer. Har du någonsin jämfört dig med någon? Brukar du ibland bli irriterad på folk i din omgivning? Har du någon gång haft en dålig dag på jobbet och knappt trott att du vågar gå dit nästa dag? Då är det dags att stärka självkänslan!

När vi är i kontakt med oss själva är vi i kontakt med våra behov. Vi känner oss trygga, lugna, avspända, hoppfulla, glada och upprymda. Vi har lättare att välja för oss själva på ett sätt som bidrar till oss som individer och till alla relationer runt omkring oss. När vi inte är i kontakt med oss själva är vi heller inte i kontakt med våra behov. Risken är större att vi inte lyssnar till vad vi verkligen vill, klandrar andra för våra problem, inte ser eller tar ansvar för konsekvenserna av vårt handlande. Därtill känner vi oss frustrerade, rädda, otåliga, trötta och omotiverade. Det finns mycket att vinna på att bli bra på att se och förstå våra egna och andras behov. Det gör det lättare för oss att förstå vad som ligger bakom våra egna och andras agerande.

I den här föreläsningen delar Jonas med sig av sina egna erfarenheter och insikter och berättar även om upplevelser och tankar hos de många människor han arbetat med. Jonas bjuder på enkla verktyg och konkreta sätt att börja använda behoven i vardagen.

UR INNEHÅLLET I FÖRELÄSNINGEN:
– Att kommunicera på ett sätt som skapar kontakt och bättre relationer
– Hur kan ”måste” bli till ”vill/väljer”?
– Konsekvenser av kommunikation som inte bidrar till kontakt
– Hur kan vi höra och säga ”nej” på ett sätt som bidrar till kontakt?
– Verktyg att använda sig av i vardagen
– Hantera ilska och irritation på ett bättre sätt
– Exempel på kommunikation som ger energi/tar energi
– Hur jag hanterar dömanden om mig själv och andra

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Jonas Olson

Personlig utveckling, kommunikation, inspiratör, föreläsare, coach, medlare, talare, utbildare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund