Jenny Östergren
 • Skriv ut

Jenny Östergren

Jenny Östergren har sedan 2005 varit programledare I TV4 Nyhetsmorgon men vi har även sett henne som programledare för utrikesmagasinet: pangea.nu, debattprogrammen Svart eller vitt och Diskus och som reporter i Kalla fakta bl. a.

Jenny Östergren har haft många fler uppdrag, bl a har hon varit programledare för SOS Barnbyar och Nobelprisutdelningen och inför svenska valet 2010 var hon programledare i TV4:s partiledarutfrågning.

2009 debuterade hon som krönikör I Expressen.

Jenny Östergren föreläser om bl. a.:
Vem är det som bestämmer bilden av kvinnan?, Hur förhåller vi oss till de traditionella könsrollerna i ett samhälle i utveckling? Hur förhåller vi oss gentemot t ex arbetsgivare?

MODERATOR – KONFERENCIER – DEBATTLEDARE
Jenny Östergren har ett har ett gediget samhällsengagemang och kombinerar detta med lång erfarenhet av att underhålla en bredare publik. Det gör henne till en världsvan moderator, konferencier och debattledare.

BÖCKER
Klassikerna: X-märkt och Bimbobakslaget (Raben/Tiden 1997 och 2003). Antologierna: Uppdrag mamma (Albert Bonnier, 2002) Längta barn (Albert Bonnier 2004) samt nu senast den skönlitterära: Vi som hade alla rätt (Wahlström och Widstrand 2008).

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Jenny Östergren

Samhällsfrågor, samhällsdebatt, debatt, karriär, föräldraskap, moderskap, jämställdhet, jämställdhetsperspektiv, kvinnorollen, könsroller, X-märkt, Bimboslaget, Uppdrag mamma, Längta barn, moderator, konferencier, författare, föreläsare, talare, debattledare, programledare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund