Houman Sebghati
 • Skriv ut

Houman Sebghati

Houman Sebghati turnerar och föreläser mycket i skolor, bl.a. genom olika samarbeten med länsmusiksorganisationer i olika län.

Han har släppt skivor sedan den senare delen av 1990-talet och var med och drog igång den s.k. andra hiphopvågen. Han har kommunikationsstudier och en kandidatexamen i historia bakom sig. All denna kunskap gör att han blandar musik och pedagogik för att konsultera olika institutioner.

Houmans föreläsningsteknik är oerhört underhållande för ungdomar och unga vuxna. Föreläsningsstilen gör tråkig fakta till ung hiphop och hiphop till något sofistikerat och intellektuellt. Houman Sebghati bygger broar mellan generationsklyftorna och tänjer på välfärdsstatens gränser när han tar sina åhörare långt utanför boxen.

Houman Sebghati föreläser om bl. a.
VAD ÄR NUET?
För att unga människor ska kunna förstå sin omgivning och sin samtid måste de förstå sitt förflutna. På en timma medvetengör Houman publiken om faktorer som kan få dem att tappa fokus. Faktorer som det monetära systemet, det tredimensionella politiska systemet och det egna egot. Vad är nuet, är ett nytt sätt att se på historien men även en föreläsning om medvetande. Den går in på vad människors verkliga behov är. Mycket dialog och samtal mellan föreläsare och åhörare. Fakta blandas med personliga berättelser, anekdoter och sagor. Det här är en föreläsning om frihet och frid.

PERSONLIG BERÄTTELSE
I denna föreläsning berättar Houman Sebghati sin personliga berättelse om hur han gick från en tuff uppväxt till en snart färdig magisterexamen. Hur en besvärlig uppväxt med våld i hemmet, via musik i en studio i ett ytterstadsprojekt till akademiska studier skapade en man som numer jobbar som social entreprenör och musikartist.

WORKSHOPS OCH GIG
Houman jobbar mycket gärna på microplan i grupper från 8-12 personer där fokus mycket mer ligger på individen. Denna workshops hålls helst i samband med föreläsningarna. Dessutom finns även Houmans scenframträdande tillgängligt.

Sagt om Houman Sebghati
”Houman är en modern filosof! Här har vi mannen som får dig att tänka utanför boxen”
Elaine Bergqvist, retorikkonsult

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Houman Sebghati

Emotionellt ledarskap, förändringsprocesser, kommunikation, cirkus, inspiration, talare, föreläsare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund