Henrik Schyffert
 • Skriv ut

Henrik Schyffert

Henrik Schyffert har tillhört Sveriges humorelit de senaste två decennierna. Han är kungen av ironi och allt han rör vid blir till humor och gapflabb.

Henrik har varit med och byggt upp oväntade humorkonstellationer och producerat en stor mängd framgångsrika föreställningar, radioshower och tvprogram som bl. a. ”I manegen med Glenn Killing”, ”Parlamentet”, ”The 90’s – ett försvarstal”. , Henrik Schyffert anlitas också som föreläsare på temat kreativitet och grupparbete. Föreläsningen heter Släpp sargen!” och handlar bl. a. om konsten att inse att man är kreativ, och hur man får andra att inse detsamma.

Efter att ha jobbat mest med radio- och tvproduktion, inledde Henrik Schyffert en karriär som standup-komiker 2003. Samma år utsågs han till ”Årets nykomling” vid Svenska ståuppglan. År 2007 utsågs han till ”Årets manliga komiker”. Henrik är även regissör av reklamfilmer och musikvideor.

Henrik Schyffert har ännu mycket kvar att ge och hans repertoar verkar aldrig ta slut. Underhållningsprogrammen och humorföreställningarna som Henrik är inblandad i avslöser varandra och når alltid stora framgångar. Just nu är Henrik Schyffert aktuell med showen ”Ljust & Fräscht” tillsammans med Fredrik Lindström och ”Landet Brunsås” med Erik Haag och Lotta Lundgren på SVT.

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Henrik Schyffert

Föreläsare, talare, underhållare, stand up, komiker, konferencier, stå-upp, programledare, artist, radiopratare, manusförfattare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund