Göran Persson
 • Skriv ut

Göran Persson

Göran Persson, tidigare statsminister är en av våra stora ledare som brinner för att debattera och utmana. Han har många intressanta erfarenheter att dela: Han är en ledare som alltid väckt opinion och har mött många av världens ledare. Göran Persson är även känd och respekterad för sin oerhört skickliga retorik. Han kan verkligen konsten att tala och övertyga oavsett i vilket sammanhang det rör sig om.

Göran är en väldigt flexibel och rutinerad talare. Han kan inspirera och engagera människor i de flesta ämnen han erfarit.

Han talar bl. a. om retorik, ledarskap, ekonomisk- och politisk utveckling men talar även insiktsfullt om sitt internationella engagemang. Som politisk ledare kan han även föreläsa om näringslivsutveckling: Det är få som besitter den expertis som Göran Persson om hur man på bästa sätt använder kontaktnät och andra former av PR för att driva igenom strategier eller budskap.

Göran Persson var finansminister mellan 1994 och 1996. Som finansminister inledde han ett hårt arbete med för minska den stora statsskulden och förbättra Sveriges ekonomi. 1996 blev han vald till partiordförande för Socialdemokraterna och senare samma år blev han statsminister.

Göran Persson föreläser om bl. a.
Retorik och ledarskap, Ledarskap och internationalisering, den svenska välfärdsmodellen, Internationell fred och utveckling, hållbar utveckling, EU:s utveckling och utvidgning, Den svenska ekonomiska helomvändningen 1994 – 1998.

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Göran Persson

Miljö, hållbara utveckling, föreläsare, talare, politik, EU, välfärdsmodellen.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund