Gabriella Ahlström
 • Skriv ut

Gabriella Ahlström

Gabriella Ahlström inledde sin journalistiska bana som reporter på lokaltidningar i Skåne och Blekinge och därefter på bl. a. Expressen och Dagens Nyheter.

Hon har även bl. a. varit programledare för samhällsprogrammet ”Studio Ett” samt värd för programmet ”Sommar” i P1. Genom åren har hon också medverkat i flera litteraturprogram på SVT, så som ”Röda Rummet” och ”Slutet på historien”.

Gabriella Ahlström har under de senaste tio åren även verkat som debattledare, moderator och samtalsledare. Hon har mångårig erfarenhet från debatter och konferenser inom: samhälle, kultur, sociala frågor, miljö, jämställdhet, utbildning, offentlig förvaltning, litteratur, media och trender. Med erfarenhet av direktsändingar och scenframträdanden är Gabriella mycket professionell i rollen som moderator, konferencier och debatt- och samtalsledare.

Under åren har Gabriella även gjort en lång rad författarsamtal med utländska författare, framför allt på Internationella Författarscenen på Kulturhuset i Stockholm. 2005 var Gabriella konferencier för ”Augustgalan” som direktsändes från Berwaldhallen.

Som författare har Gabriella Ahlström skrivit reportageboken ”Ecce Homo – berättelsen om en utställning”, romanen ”De oförglömliga” och varit medredaktör för den skönlitterära antologin ”Fattigdom – berättelser från den fjärde världen”.

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Gabriella Ahlström

Moderator, konferencier, talare, debattledare, samtalsledare, författare, journalist, programledare, författarsamtal, samhälle, kultur, sociala frågor, miljö, jämställdhet, utbildning, offentlig förvaltning, litteratur, media, trender.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund