Fredrik Svensson
 • Skriv ut

Fredrik Svensson

Fredrik Svensson är f.d. rektor, yrkesofficer och entreprenör och föreläser om förändringar och framtida utmaningar för samhälle, skola och arbetsliv.

I sina föreläsningar diskuterar han bl.a. att ungdomar födda efter 1980 har så pass annorlunda perspektiv på sitt lärande, och på livet som helhet, att det direkt påverkar skolans uppdrag och näringslivets rekrytering. Eftersom dagens unga prioriterar helt andra saker än tidigare generationer bör man verkligen fundera över hur de ska trivas och motiveras och hur man ska få dem att stanna på våra arbetsplatser. Han tar även upp ämnen som ledarskap, globalisering och entreprenörskap.

Fredrik Svensson är en inspirerande föreläsare som menar att grunden för det framtida arbetslivet och välfärden läggs i förskola, grundskola och gymnasium.

Fredrik Svensson föreläser om bl. a.:
– Framtidskompetenser
– Bryt mönstret eller gå under
– Lärande i globaliseringens kölvatten

Sagt om Fredrik Svensson
”Fredrik har varit en säker vinnare som talare på flera av tidningen Chefs evenemang. Att det ska bli underhållande fattar man med en gång Fredrik kliver upp på scen, men när Fredrik kliver ned igen är den hans unika förmåga att ifrågasätta och belysa etablerade ”sanningar” på ett nytt och insiktsfullt sätt som har gjort störst intryck på åhörarna. Som talare är Fredrik en stor positiv kraft som ovanligt orädd delar med sig sina åsikter och övertygelser på ett garanterat floskelfritt sätt!”

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Fredrik Svensson

Barn/ungdomar, globalisering, entreprenörskap, motivation, ledarskap, lärande, talare, föreläsare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund