Folke Rydén
 • Skriv ut

Folke Rydén

Folke Rydén arbetade som USA-korrespondent mellan 1989 och 1996. Därefter var han verksam i Asien i två år. Numera är han bosatt i Sverige och driver ett produktionsbolag i egen regi och producerar dokumentärfilmer och samhällsreportage.

Folke Rydén har vunnit flera internationella priser för dokumentärfilmer och reportage. Han har fem SM-titlar i fallskärmshoppning och var lagkapten för svenska landslaget i formationshoppning 1984-87. Filmen ”Amerikas beväpnade stater” bidrog till att Folke 1993 fick Stora Journalistpriset. 2010 fick han pris på TV-festivalen i New York i klassen bästa politiska dokumentär för ”Från Bill till Barack”, som handlar om hur USA förändrats under 16 år – mellan presidenterna Bill Clinton och Barack Obama.

Under årens lopp har Folke Rydén på sitt karaktäristiska sätt och med sin välbekanta röst rapporterat om nyheter och händelser av de mest skilda slag.

Folke Rydéns föreläsningar om globaliseringens effekter, it-samhället och dess utveckling, etik, vetenskap och forskning har blivit mycket populära. Folke är även efterfrågad när det handlar om personlig utveckling; om att inspirera och motivera – med humor och värme talar han om vikten att våga misslyckas.

Rollen som moderator behärskar Folke Rydén helt. Folke är alltid väl insatt i sina uppdrag, oavsett ämnesområde, och har en oöverträffad förmåga att anpassa sina framföranden för att stämma in på målgrupp och syfte med en viss aktivitet.

Folke Rydén föreläser om bl. a.:
– World correspondent
– IT och framtiden
– Globalisering
– Hållbar utveckling och klimat förändringar

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Folke Rydén

Samhällsfrågor, globaliseringen, USA, IT-samhället, personlig utveckling, moderator, föreläsare, talare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund