Doreen Månsson

Doreen Månsson

Doreen Månsson växte upp i Afrika och Umeå. Hon är TV producent, programledare, debattör och mångfaldskonsult. För svenska folket blev hon känd som programledare för och sin talkshow Doreen 21.30 och Bolibompa på SVT.

Hon började sin tv karriär på SVT som samhällsreporter inför valet 2002. Säsongen 2009/10 medverkade hon i På spåret, tillsammans med Hans Rosling. Doreen har också jobbat med den kristallennominerade dokumentärserie om främlingsfientlighet ”Välkomna nästan allihopa”. Den serien gav henne nomineringen som årets bästa programledare 2010. Under 2010 är hon aktuell med Dilemman med Doreen som är en serie om tio musikvideos, á tre minuter, som tar upp svåra ämnen som berör barn.

När Doreen Månsson började i första klass i Nigeria fick hon uppleva hur det var att vara minoritet som enda europé i klassen. Hon möttes med värme och nyfikenhet. vilket kom att prägla resten av hennes liv.

Doreen Månsson är en mångfacetterad och mycket uppskattad föreläsare. Hon talar bland annat om mångfald, rasism, fördomar, diskriminering, utanförskap, religion, jämställdhet föräldrarskap och nykterhetsfrågor. Doreen anlitas dessutom ofta som moderator.

Doreen Månsson föreläser om bl. a.
– Mångfald
– Diskriminering
– Nykterhet

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Doreen Månsson

Mångfald, etnicitet, rasism, fördomar, diskriminering, utanförskap, ungdomar, alkohol, nykterhet, religion, jämställdhet, talare, föreläsare, konferencier, moderator.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund