Bob Hansson
 • Skriv ut

Bob Hansson

Bob Hansson är Sveriges mest älskade estradpoet men han är även författare och har skrivit många böcker samt föreläst, hållit i kurser om självutveckling och kreativitet i över tio år.

Hans uppträdanden är fördomslösa, inspirerande och underhållande. Med passion, humor och stor närvaro berör han många teman som ofta vänder upp och ned på den svenska ”lagomheten”.

Föreläsningarna kan vara ren underhållning eller beröra olika teman. Gemensamt är dock att även om det t ex handlar om skrivarkurser lämnar det ingen oberörd – det handlar alltid om en annorlunda upplevelse där kreativiteten släpps fri. Ofta blandar han in kvickhet och humor med lätta snabba övningar.

Bob Hansson föreläser om bl. a.
Vikten av språk och kommunikation och har även skrivarkurser och workshops i kreativitets- och personlighetsutveckling.

Om prestationsångest och konsten att leva här och nu. Att tro på oss själva i mer än vi gör och att vi kan utveckla våra drömmar, men även våra rädslor bättre än vi tror.

Bob Hansson är även en mästare på att tala lust och motivation – hur gör man? Kan man vara rolig och intressant och duktig på samma gång?

En uppskattad föreläsning är berättelsen om hans eget liv. Öppet och modigt med intensitet och inlevelse berättar han om sin uppväxt där han var utdömd som ”värsting”. Det handlar egentligen om att vi alla kan vara hjältar och betyda något för andra utan att vi vet om det.

I en annan föreläsning reflekterar Bob Hansson verkligen om Manlighet – hur får man egentligen ihop de olika rollerna som man i dagens samhälle?

Dagens Nyheter skrev i ett reportage 2004 om scenpoesi att det finns ”ett före och efter” då han var den första poet i sin generation nådde en bredare publik, bl a genom sina scenframträdanden. Bob Hansson har vunnit många priser och har bl a gjort inslag i litteraturprogrammet Babel och uppförde 2010 monologen: Om lycka, på Dramatens stora stora scen.

Nyckelord i samband med Bob Hansson

Estradpoesi, språk, kommunikation, skrivarkurs, kreativitet, personlighetsutveckling, prestationsångest, leva här och nu, utveckla våra drömmar, motivation, lust, poesi, hjältar, manlighet, humor, kärlek, talare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund