Bengt Ottervik
 • Skriv ut

Bengt Ottervik

Bengt Ottervik är en skicklig och omtyckt föreläsare som talar om hur kulturskillnader påverkar en i sitt arbete och hur man bäst sköter sig i en sådan situation.

Bengt har en Internationell Ekonomexamen och imponerande erfarenheter inom chef och management från IKEA, Skåne Gripen och Swedish Match. Bengt Ottervik har länge arbetat som projektledare, rådgivare och inhyrd chef för en mängd företag runt om i USA, Asien och Europa.

Han har dessutom lång erfarenhet från Syd- och Ostasien där han grundat flera verksamheter och organisationer inom försäljning. Bengts egen erfarenhet gör honom till en trovärdig och spännande föreläsare om skillnader i kultur och hur man kommunicerar bättre och mer effektivt i Asien.

Bengt talar om rådande tänkesätt i Asien och varför man tänker som man gör, han ger också introduktioner till Japan, Kina eller Indien. Hans föreläsningar gagnar företagare som vill förbättra sitt sätt att kommunicera, förstärka relationerna med dotterbolag, leverantörer eller andra parter som jobbar i Asien och behöver verktygen för att underlätta kommunikationen.

Bengt Otterviks föreläsningar håller ett högt tempo, är underhållande och lärorika. Han lyckas förmedla de viktiga bitarna och kunskapen som behövs vid affärskontakter mellan väst och Asien. Han talar om sociala signaler som kan misstolkas, om artighet som uppfattas som arrogans och mycket mer.

Språk
Svenska – engelska

Nyckelord i samband med Bengt Ottervik

Kulturskillnader, Asien, USA, Japan, Kina, Indien, kommunikation, affärskontakter, föreläsare, talare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund