Alexander Holmberg

Alexander Holmberg

Alexander Holmberg är motivatör, ledarskapstränare och en av landets främsta chefscoacher. Personlig, närvarande och inspirerande.

Med knivskarp förmåga att se varje deltagare och skapa engagemang delar Alexander med sig av sin stora livserfarenhet där kommunikationen mellan människor är det centrala temat. Han varvar inspiration, teori och praktik och jobbar efter modeller och verktyg som deltagarna själva kan använda i sina arbeten. När Alexander utbildar handlar det oftast om att skapa förändring, förverkliga mål och hitta nya förutsättningar. Han skräddarsyr nästan uteslutande sina föreläsningar efter åhörarnas behov och situation.

Alexander Holmbergs föreläsningar är inte som andras. Räkna med att bli berörd.

Alexander Holmberg föreläser om bl. a.

Medveten kommunikation

HUR PRATAR DU EGENTLIGEN MÄNNISKA?
Värdet av att bli medveten om din egen och andras kommunikation går inte att underskatta. Det vanligaste misstaget är fokus på innehåll snarare än hur det sägs. Och vi upptäcker det ofta för sent. Hur ofta har du själv upptäckt att den du pratar med har hört vad du sagt, men känslan i dig är att personen inte har förstått?

FÖRSTÅR JAG DIG RÄTT OM DU MENAR ATT DU SAGT…?
Vi har alla olika sätt och strategier för att kommunicera med varandra. Kunskapen för att vara medveten om sin egen och andras kommunikation som individ och grupp kan bli avgörande för en framgångsrik relation och verksamhet. Tiden vi lever i, ställer stora krav på att klara av att vara tydliga som privatpersoner och kollegor, i projekt och som ledare. Värdet av att vara tydlig för fler, att klara av att anpassa sitt budskap till den som lyssnar går inte att underskatta.

”JAG SER PÅ DIG ATT DU FÖRSTÅR VAD JAG MENAR”
Hur mycket påverkar egentligen kroppsspråket, det vi säger och vad vi omedvetet väljer att höra? Lyssnar vi med kroppen och hur mycket påverkar vi varandra utan att vi är medvetna om det när vi interagerar med andra? Värdet av att bli medveten om sin egen och andras kommunikation går inte att underskatta.

RELATION – FÖRHÅLLANDE – KOMMUNIKATION
Tre enkla grundregler för att skapa effektiv kommunikation och en hållbar företagskultur. Vilka relationer har vi, hur förhåller vi oss till det och vilka är våra mönster för att kommunicera.

Svårare är det egentligen inte. Och lika lätt som det verkar är det oändligt komplicerat. Vi är människor och vi anpassar oss hela tiden till nya situationer och vi lär oss och förändras ständigt. Det som var regel i går, är något annat idag. Vad kan jag göra för att i relation med andra kommunicera mer effektivt, tydligare och göra mitt budskap begripligt?

Föreläsningen medveten kommunikation ger dig grundläggande kunskap och insikter kring din egen och andras kommunikation på ett underhållande och inspirerande sätt. Du får ett antal verktyg för att själv identifiera din kommunikationsstil och hur du gör för att bättre säga det du säger så att du blir förstådd och själv förstår att du blivit förstådd. Att bli medveten om sin egen och andras kommunikation är en av vår tids viktigaste kunskaper. Välkommen till en föreläsning som guidar dig och ger inspiration i kommunikationens värld.

Nyckelord i samband med Alexander Holmberg

Ledarskap, drivkrafter, mod, personlig utveckling, kommunikation, kroppsspråk, relationer, utbildare, föreläsare, talare.

 • Anders ”Ankan” Johansson
  10 januari - Hylte
 • Petra Lundström
  15 januari - Stockholm
 • Maria Wetterstrand
  22 januari - London
 • Lars JO Larsson
  23 januari - Stckholm
 • Maria Wetterstrand
  23 januari - London
 • Björn Eriksson
  30 januari - Östersund